Megdőlt a hidegrekord

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hajnalban megdőlt a hidegrekord, közölte az Országos Meteorológiai szolgálat. Eddig április 2-án 2005-ben mérték a leghidegebbet a Nógrád megyei, legendásan hűvüs Zabarban.

Ma hajnalban viszont ennél csaknem három fokkal hidegebb volt az ország egy másik fagyzúgos településén, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírlugoson, ahol ma hajnalban mínusz 11,3 fokot mértek - de hét másik településen is hidegebb volt az eddigi rekordnál.

Az OMSZ tájékoztatása szerint a magyarországi mérések kezdete óta ez a harmadik legalacsonyabb áprilisi hőmérséklet. Ennél csak tegnap, április 1-én mértek hidegebbet Zabarban és ugyanitt, Nyírlugoson, amikor mínusz 11,9, illetve mínusz 11,7 fokot mértek.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér