Spanyolországban átlépte a tízezret a koronavírus-járvány áldozatainak száma

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az elmúlt 24 órában 950-en veszítették életüket a koronavírus-járványban, közölte a spanyol egészségügyi minisztérium csütörtökön. Az halálos áldozatok száma így már meghaladja a tízezret, a járvány kezdetet óta

10003-an haltak meg a fertőzés következtében.

Szerda óta 8102 új fertőzöttet regisztráltak, összesen már 110 238 embert tartanak nyilván. Köztük 1633 rendőr és csendőr, valamint 230 katona van.

Az elmúlt 24 órában kórházi ápolásra 2695-en szorultak, közülük 220-an kerültek intenzív osztályra.

Spanyolországban két hete szükségállapot van érvényben: bezártak az iskolák, és csak meghatározott esetekben, például munkába járás vagy bevásárlás miatt lehet elhagyni a lakhelyet. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér