Zárlatos lett a tápkábel, kézzel kellett lélegeztetni az egyik koronavírusos beteget Pécsen

Kézzel kellett lélegeztetni egy koronavírusos beteget Pécsen, miután áramkimaradás miatt leállt a fertőzöttek ellátására kijelölt részleg egyik lélegeztetőgépe, számolt be az RTL Klub Híradója. A hírműsor egyik néző számolt be az esetről, mert egy barátja a kórházban dolgozik, és szeretné, ha biztonságos körülmények közt végezhetné a munkáját. A Pécsi Tudományegyetem megerősítette a férfi információját:

egy zárlatos tápkábel miatt valóban áramkimaradás volt az egyik szobában. A hibát kijavították. 

Az RTL Klub Híradója úgy tudja, hogy a zárlat miatt az egyik ápoló áramütést szenvedett, de szerencsére nem lett komoly baja. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.