11 százalékkal többet vásároltunk a februári végi felvásárlási lázban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az élelmiszert árusító kiskereskedelmi üzletekben 10,7 százalékkal, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 11,4 százalékkal, a gyógyszertárakban és drogériákban 15,8 százalékkal, az üzemanyag-kiskereskedelemben pedig 1,8 százalékkal többet vásároltunk februárban, mint tavaly ilyenkor, írja a KSH.

A KSH adatai szerint ennek köze van a február végén kialakult felvásárlási láznak is.  A becslések szerint a teljes kiskereskedelmi forgalom 11 százalékos bővüléséből 5,7 százalékpontot magyaráz a koronavírus. Ezen belül az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem 11,3 százalékos növekedéséből 7 százalékpontot, a gyógyszer-, gyógyászati és illatszerüzletek esetében a 15,8 százalékos bővülésből mintegy 10 százalékpontot. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér