11 százalékkal többet vásároltunk a februári végi felvásárlási lázban

Az élelmiszert árusító kiskereskedelmi üzletekben 10,7 százalékkal, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 11,4 százalékkal, a gyógyszertárakban és drogériákban 15,8 százalékkal, az üzemanyag-kiskereskedelemben pedig 1,8 százalékkal többet vásároltunk februárban, mint tavaly ilyenkor, írja a KSH.

A KSH adatai szerint ennek köze van a február végén kialakult felvásárlási láznak is.  A becslések szerint a teljes kiskereskedelmi forgalom 11 százalékos bővüléséből 5,7 százalékpontot magyaráz a koronavírus. Ezen belül az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem 11,3 százalékos növekedéséből 7 százalékpontot, a gyógyszer-, gyógyászati és illatszerüzletek esetében a 15,8 százalékos bővülésből mintegy 10 százalékpontot. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.