11 százalékkal többet vásároltunk a februári végi felvásárlási lázban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az élelmiszert árusító kiskereskedelmi üzletekben 10,7 százalékkal, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 11,4 százalékkal, a gyógyszertárakban és drogériákban 15,8 százalékkal, az üzemanyag-kiskereskedelemben pedig 1,8 százalékkal többet vásároltunk februárban, mint tavaly ilyenkor, írja a KSH.

A KSH adatai szerint ennek köze van a február végén kialakult felvásárlási láznak is.  A becslések szerint a teljes kiskereskedelmi forgalom 11 százalékos bővüléséből 5,7 százalékpontot magyaráz a koronavírus. Ezen belül az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem 11,3 százalékos növekedéséből 7 százalékpontot, a gyógyszer-, gyógyászati és illatszerüzletek esetében a 15,8 százalékos bővülésből mintegy 10 százalékpontot. (MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót