A lengyel ellenzék attól tart, hogy a szavazólapokkal is terjedhet a vírus

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Vita folyik Lengyelországban arról, hogy megtartsák-e az elnökválasztást a koronavírus miatt.

Jaroslaw Kaczynski, a konzervatívok elnöke szerint nem szabadna elhalasztani a választást, és a lengyel alsóház, a Szejm, arra fog szavazni, hogy postai úton bonyolítsák le a szavazást.

Ugyanakkor az alsóház egy másik konzervatív politikusa, Jaroslaw Gowin egy pénteki interjúban ellenezte, hogy a vészhelyzet alatt is megtartsák a választásokat.

„A választás dátumáról szóló döntésnek figyelembe kell vennie a járványhelyzetet. Nincs hely semmilyen politikai játéknak. Ez élet és halál kérdése” - mondta Gowin.   

Az ellenzéki pártok is az elhalasztás mellett érvelnek, ugyanis szerintük a korlátozások miatt most nem lehet rendes kampányt folytatni, és a járvány akár postai úton is veszélyes lehet az emberekre. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér