A Mészáros-féle Opus is megérzi a válságot, optimalizálni kezdenek

gazdaság
2020 április 03., 19:48

"Előrehozott szállodai fejlesztésekkel, a járvány miatt megváltozott piaci igényeket kielégítő termékek gyártásával, működésének optimalizálásával reagál a koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzetre az Opus Global Nyrt.," közölte a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég vezérigazgatója. Gál Miklós elmondta, hogy 

a járványhelyzet negatív hatásait legelsőként a turisztikai ágazat szenvedte el, a Hunguest Hotels Zrt.-nél is gyakorlatilag megszűnt az árbevétel.

Ezért előrehozzák 14 szállodájuk korábban is tervezett felújítását. A koronavírus-helyzet miatt bezárt szálláshelyeket így nem részleges nyitvatartás mellett, hanem teljes zár alatt tudják megújítani. Gál Miklós szerint az építőipari és az élelmiszeripari cégeket kevésbé érintették a járvány gazdasági hatásai.

Sőt, az élelmiszeripari divízióhoz tartozó KALL Ingredients Kft.-nél és a Viresol Kft.-nél fokozták a kézfertőtlenítő alapanyagául szolgáló alkohol gyártását, amivel a hazai megnövekedett piaci igényeket igyekeznek kiszolgálni,

tette hozzá. A vezérigazgató szerint "az Opus Global diverzifikált portfóliójának köszönhetően kiegyensúlyozottabb működést tud folytatni, mint azok a cégek, amelyek a gazdaság egy szegmensére koncentrálnak." (MTI)