A Mészáros-féle Opus is megérzi a válságot, optimalizálni kezdenek

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"Előrehozott szállodai fejlesztésekkel, a járvány miatt megváltozott piaci igényeket kielégítő termékek gyártásával, működésének optimalizálásával reagál a koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzetre az Opus Global Nyrt.," közölte a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég vezérigazgatója. Gál Miklós elmondta, hogy 

a járványhelyzet negatív hatásait legelsőként a turisztikai ágazat szenvedte el, a Hunguest Hotels Zrt.-nél is gyakorlatilag megszűnt az árbevétel.

Ezért előrehozzák 14 szállodájuk korábban is tervezett felújítását. A koronavírus-helyzet miatt bezárt szálláshelyeket így nem részleges nyitvatartás mellett, hanem teljes zár alatt tudják megújítani. Gál Miklós szerint az építőipari és az élelmiszeripari cégeket kevésbé érintették a járvány gazdasági hatásai.

Sőt, az élelmiszeripari divízióhoz tartozó KALL Ingredients Kft.-nél és a Viresol Kft.-nél fokozták a kézfertőtlenítő alapanyagául szolgáló alkohol gyártását, amivel a hazai megnövekedett piaci igényeket igyekeznek kiszolgálni,

tette hozzá. A vezérigazgató szerint "az Opus Global diverzifikált portfóliójának köszönhetően kiegyensúlyozottabb működést tud folytatni, mint azok a cégek, amelyek a gazdaság egy szegmensére koncentrálnak." (MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót