A teherflották harmincezer matróza rekedhetett a világ tengerein

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A hírekben jellemzően a fedélzetükön több száz, esetenként több ezer utassal a tengeren rekedt óceánjárókról olvashatunk, de a járvány terjedése miatti félelmekből lezárt kikötők nem csupán ezeket sújtják. A Nemzetközi Hajózási Kamara tájékoztatása szerint a világ teherflottáinak több tízezer tengerésze is a tengereken rekedhetett, miután az ő hajóik kikötését is megtagadják.

Esben Poulsson, a Kamara főtitkára szerint a helyzet "ketyegő bomba", úgy harmincezer matróz nem tud most hazajutni. Azzal, hogy a kikötőkben nem engedik kikötni a teherhajókat, már az ellátási lánc is veszélybe került, alapvető javak, élelmiszerek vesztegelnek a tengeren, és nem jutnak célba.

"Ezek az ellátási láncok nagyon hatékonnyá váltak az utóbbi időben. De amint megszakítjuk, amint egy láncszem elpattan, alapvető javakból is hiány léphet fel" - mondta. (Via BBC)


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér