Amerikában bevezethetik a maszkviselést

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az amerikai járványügyi központ (CDC) csütörtökre meggondolta magát, és szakítani látszik a szájmaszkok viselésével kapcsolatos eddigi merev álláspontján. A CDC eddig ebben a maszk viselését szintén fölöslegesnek tartó WHO álláspontját követte. Tekintettel arra, hogy egyre több bizonyíték van rá, hogy a járványt még tünetmentes fertőzöttek is terjeszthetik, most mégis legalább ajánlani fogják az amerikaiaknak a védőmaszk viselését.

Bizonytalanságot jelen pillanatban csak Donald Trump okoz, aki még ingadozik a kérdésben, így például csütörtök esti sajtótájékoztatóján, amikor bejelentette, hogy kormánya "szabályozással készül előállni" a maszk viseléséről, sietve hozzá is tette, hogy a maszkok viselése teljesen önkéntes lesz. "Ha az emberek hordani akarják, hordhatják" - mondta, bár ez eddig se volt máshogy, büntetni azért nem büntették a maszk viselését.

A CDC a New York Times értesülései szerint eredendően azt javasolta, hogy közösségi terekben, például gyógyszertárakban, élelmiszerboltokban mindenki viseljen maszkot, megelőzendő, hogy önkéntelenül is terjesszék a betegséget. Erre szövetmaszkot ajánlanának, hangsúlyozva, hogy az N95-ös (PFF2-es), illetve a sebészi maszkokra a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozóknak van szükségük, a számukra kell megőrizni a készleteket.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér