Az osztrák parlamentben kötelező a szájmaszk viselése

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Miután kötelezővé tették Ausztriában a szájmaszk viselését, a politikusok is abban mentek a bécsi parlament pénteki ülésére, írja az Euronews. 

A felszólalóknak egy plexifal mögé kell állniuk, ott levehetik a maszkot a beszéd idejére A mikrofonokat mindenki után fertőtlenítik. 

Hiába az óvintézkedések, a 183 képviselőnek csak a fele jelent meg a pénteki ülésen.

Fotó: ROBERT JAGER/AFP

Míg Ausztriában kötelező a szájmaszk, Lengyelországban pedig áttértek az online-ülésekre, Magyarországon eddig annyi változtatást hoztak, hogy az Országgyűlés üléseit a felsőházi teremben tartják, ahol a 400 szék lehetővé teszi, hogy a képviselőknek ne kelljen szorosan egymás mellett ülniük.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér