Coronának és Covidnak neveztek el egy indiai ikerpárt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy indai pár Coronának és Covidnak nevezte el most született ikreit, írja a Hindustan Times.

A pár szerint bár sokakban ezek az elnevezések inkább félelmet váltanak ki, szerintük a nehézségek feletti dicsőséget szimbolizálják. Az újszülött kisfiú és kislány nevei mindig azokra a nehézségeknek a leküzdésére fogják emlékeztetni szüleiket, amit akkor éltek át, amikor az anyát a kijárási korlátozás és a valószínűleg megterhelt egészségügy ellenére mégis sikeresen szállították kórházba.

„A kórházba szállításom több nehézségbe ütközött, ezért én és a férjem is szerettük volna emlékezetessé tenni ezt a napot” - mondta a nő.

Mivel Indiában jelenleg nagyon szigorú lezárások vannak, ezért autók sem közlekedhettek az utakon. A férjének sikerült intéznie egy mentőautót egy egészségügyi szolgáltatól, de a kórházba menet a hatóságok többször is megállították őket, de amikor észrevették a nő állaptotát, akkor tovább is engedték az autót. Végül 45 perc alatt értek a kóházba. 

„Valójában persze a vírus életveszélyes, de arra késztette az embereket, hogy jobban összpontosítsanak a higéniára és más jó szokásokat is felvettek miatta. Ezért gondolkodtunk ezekben a nevekben, aztán a kórház személyzete is elkezdte őket Coronának és Covidnak hívni, így végül úgy döntöttünk, hogy ez lesz a nevük” - magyarázta az újdonsült anyuka.

A pár azért sem aggódik a névválasztáson, mert elképzelhetőnek tartják, hogy később megváltoztatják. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér