Hány fertőzött orvos van? Ezt is megpróbáljuk ma megtudni az Operatív Törzstől

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Napok, sőt, inkább hetek óta próbáljuk kideríteni, hogy hány orvos, ápoló, mentős fertőződött meg eddig a járványban. Ma ismét megkísérlünk választ kapni erre az alapvetően fontos kérdésre az Operatív Törzs napi sajtótájékoztatóján. De kíváncsiak vagyunk arra is, milyen lépéseket terveznek annak érdekében, hogy ne bénuljon le teljesen, és mielőbb újraindulhasson a magyar gazdaság, illetve milyen formában kívánják támogatni azokat a munkavállalókat és vállalkozásokat, akiknek a járvány, illetve a járvány miatt bevezetett korlátozások miatt esett ki a jövedelmük. Az alábbi kérdéseket küldtük el a mai sajtótájékoztatóra:

  1. Hány orvos, ápoló, mentős van hatósági házi karanténban?
  2. Hány orvos, ápoló, mentős van járványügyi megfigyelés alatt?
  3. Van-e orvos, ápoló, mentős a járvány halálos áldozatai között?
  4. A Ripost közölte egy ápolónő levelét, amiben az ápolónő azt állítja, hogy egy fiatal kollégája, akinek voltak alapbetegségei, belehalt a covid-19-be. Meg tudják erősíteni a Ripostban megjelenteket?
  5. Hány emberen végeztek eddig teszteket?
  6. Tervezik-e széles körben használni a szerológiai teszteket, hogy a már immúnisak kiszűrésével gyorsíthassák akár a gazdasági élet újraindítását is?
  7. Terveznek-e más, az idősekhez hasonlóan kiemelten veszélyeztetett csoport, például az aktívan dolgozó daganatos, vagy autoimmun betegségben szenvedők védelmére is intézkedéseket hozni?
  8. Tervezik-e bármilyen jövedelempótló támogatás bevezetését a korlátozások idejére azoknak, akik most munka nélkül maradnak, vagy a vállalkozásuk lehetetlenül el az okszerűen visszaeső forgalom miatt?
  9. Mi most a tesztelés aktuális protokollja? Még mindig a háziorvos kérheti, és mentőt küldenek elvégezni? Hány ilyen tesztet képesek adminisztrálni egy nap a mentők?

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér