Kétszer annyian kérnek segítséget párkapcsolati erőszak miatt, mint korábban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„A veszélyhelyzet kihirdetése előtti és utáni héten valamelyest visszaestek a beérkező hívások, nyilván azért, mert az új helyzethez próbáltak alkalmazkodni a családok, viszont a múlt héten már majdhogynem megduplázódott a hívásaink száma, ezen belül kifejezetten emelkedtek a kapcsolati erőszakkal összefüggő hívásaink is” –mondta az InfoRádiónak az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat igazgatója. Boglacsik Tímea hozzátette: 

nemcsak több, hanem súlyosabbak is lettek a bántalmazások. Például megjelent a megsebzés is.

Tájékoztatása szerint a szolgálathoz forduló bántalmazottak 90-95 százaléka nő.

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat éjjel-nappal hívható ingyenes telefonszáma: 06 80 205 520.  E-mail: okit@csbo.hu, web: bantalmazas.hu

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér