Nem elég a járvány, fokozott tűzveszély is van hét magyar megyében

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hét megyében is tűzgyújtási tilalmat rendelt el április 3-tól a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Tájékoztatásuk szerint Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is fokozott tűzveszély van, ez a tilalom indoka.

Közleményükben fokozott óvatosságra intették az embereket, emlékeztetve őket arra, hogy Magyarországon az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza. Kiemelték azt is, hogy a kijárási korlátozások idején szabadterületi égetés nem végezhető.

Tájékoztatásuk szerint a tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a térképen jelölt területeken található tűzrakóhelyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér