Nem elég a járvány, fokozott tűzveszély is van hét magyar megyében

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hét megyében is tűzgyújtási tilalmat rendelt el április 3-tól a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Tájékoztatásuk szerint Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is fokozott tűzveszély van, ez a tilalom indoka.

Közleményükben fokozott óvatosságra intették az embereket, emlékeztetve őket arra, hogy Magyarországon az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza. Kiemelték azt is, hogy a kijárási korlátozások idején szabadterületi égetés nem végezhető.

Tájékoztatásuk szerint a tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a térképen jelölt területeken található tűzrakóhelyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!