Nem viccelt a gödöllői nő április elsején, kikötözte az ágyhoz, aztán agyonszurkálta a szeretőjét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A vírusos időkhöz illően távmeghallgatás után rendelte el egy gödöllői nő letartóztatását a Budakörnyéki Járásbíróság bírója. Az asszony ugyanis azzal gyanúsítja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy megölt egy embert.

A bíróság meglepően intimpistáskodó hangulatú közleménye szerint a nő férje idén januárban tudta meg, tíz évnyi házasság után, hogy mind a három gyereküknek más az apja, egy olyan férfi, akit ő is ismert. Innentől kezdve a nő gyakran tartózkodott a későbbi sértett gödöllői ingatlanjában. 

Így tett március 31-ről április 1-re virradóan is, hogy másnap, elsején délelőtt a sértettet, vagyis a gyerekei apját a kezénél fogva hálószobában álló ágyhoz kötözte, majd késsel többször is mellkason szúrta. A férfi a közlemény szerint “a szúrások következtében kialakult belső sérülések és a vérvesztéses sokk miatt” halt meg. 

A gyanúsított aznap este maga jelentette be a tettét a rendőrségnek. A bíróság szerint “a gyanúsított - vélhetően a nyomok eltüntetése céljából –a sértett ingatlanjába aznap többször is visszament, illetve az elkövetést követően több, ezidáig ismeretlen személlyel is találkozhatott.”

A bíróság mindezek alapján feltételezte, hogy a nő szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást a tárgyi bizonyítékok elrejtésével, megsemmisítésével, illetve a nyomozás során még nem ismert tanúk befolyásolásával megnehezítené, veszélyeztetné. Ezért rendelték el a letartóztatását. 

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottat meghallgatta, aki személyi körülményeiről nyilatkozott, de vallomást nem tett. A bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta és elrendelte a gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2020. május 3. napjáig.

A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezéssel élt, így az nem végleges, de végrehajtható.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér