„Rakjon sok párnát a feje alá, meg ne fulladjon éjszaka a saját nyálától!”

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hiába kapott nehezen levegőt, szenvedett mellkasfájdalomtól, mivel láza nem volt, a mentős csak jótanáccsal látta el, a kórházba nem vihette be, hogy koronavírus-tesztet végezzenek el rajta. 

Ország Andrea egy Facebook-posztban számolt be arról, hogyan kezdődött a rosszulléte, amit feltehetően a koronavírus okoz, és hogy hogyan utasította őt vissza az egészségügy.

„Minden csütörtök éjjel kezdődött, amikor olyan köhögőroham tört rám, amit hosszú-hosszú perceken keresztül nem bírtam abbahagyni, taknyom-nyálam egybefolyt. Levegőt már egyre nehezebben kaptam, a fájdalomtól berobbant a mellkasom” - kezdi a bejegyzését.

Ezután a férje mentőt hívott, akik másfél óra után meg is érkeztek, de orvos nélkül. Lázat mértek neki, a hőmérő viszont csak 36,7-et mutatott. A mentős ekkor felhívott valakit, feltehetően a kórházat, hogy megkérdezze, beviheti-e a nőt.

„Teszt nincs elég, ne ámítsa magát senki, így természetesen a vonal másik végéről azt az utasítást kapta az úr, hogy láz nélkül ne vigyen be, maradjak otthon. Se vizsgálat, se adatfelvétel, se utasítás, hogy két hétig ne hagyjam el a lakást. Egy jó tanácsot kaptam a mentőstől: rakjon sok párnát a feje alá, meg ne fulladjon éjszaka a saját nyálától” - írja a nő.

Andrea azóta házi karanténban fekszik és hol jobban, hol rosszabbul érzi magát. A köhögést próbálja visszatartani, mert állítása szerint úgy érzi, hogy akkor szétrobban a mellkasa és a homloka. Szagokat már egyáltalán nem érez, és pár napja enni sem bír, mert minden visszajön neki. A háziorvosa azzal nyugtatta telefonon, hogy mivel még fiatal szervezet, ezért 10-14 nap alatt kifekszi, csütörtökön tartott a hetedik napnál. Láza azóta sincs, maximum hőemelkedése volt.

„DE A LÉNYEG!, hogy a hivatalos statisztika szerint még mindig csak pár száz regisztrált fertőzöttről beszélhetünk itthon...👏👏👏 ” - mondja. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér