Rendkívüli segélyt vezetett be a koronavírus miatt Pikó András a nyolcadik kerületben

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Rendkívüli települési támogatást vezetett be Pikó András, Józsefváros polgármestere azoknak, akik a koronavírus miatt kialakult helyzetben étkezési, egészségügyi vagy lakhatási gondokkal küzdenek. A támogatás 30 vagy 50 ezer forint lehet.

A polgármester a Facebook-oldalán jelentette be, hogy az önkormányzat most megszületett rendelete új jogcímet vezet be a rendkívüli települési támogatáson belül.

Az új jogcím: „rendkívüli élethelyzet járvány következtében: a koronavírus járvány következtében beállt olyan helyzet, amely akut módon veszélyezteti a kérelmező és adott esetben családja legalapvetőbb étkezési, egészségügyi és lakhatási igényeinek kielégítését.”

A rendelet részleteit itt lehet elolvasni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér