Rendkívüli segélyt vezetett be a koronavírus miatt Pikó András a nyolcadik kerületben

Rendkívüli települési támogatást vezetett be Pikó András, Józsefváros polgármestere azoknak, akik a koronavírus miatt kialakult helyzetben étkezési, egészségügyi vagy lakhatási gondokkal küzdenek. A támogatás 30 vagy 50 ezer forint lehet.

A polgármester a Facebook-oldalán jelentette be, hogy az önkormányzat most megszületett rendelete új jogcímet vezet be a rendkívüli települési támogatáson belül.

Az új jogcím: „rendkívüli élethelyzet járvány következtében: a koronavírus járvány következtében beállt olyan helyzet, amely akut módon veszélyezteti a kérelmező és adott esetben családja legalapvetőbb étkezési, egészségügyi és lakhatási igényeinek kielégítését.”

A rendelet részleteit itt lehet elolvasni.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.