Rendkívüli segélyt vezetett be a koronavírus miatt Pikó András a nyolcadik kerületben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Rendkívüli települési támogatást vezetett be Pikó András, Józsefváros polgármestere azoknak, akik a koronavírus miatt kialakult helyzetben étkezési, egészségügyi vagy lakhatási gondokkal küzdenek. A támogatás 30 vagy 50 ezer forint lehet.

A polgármester a Facebook-oldalán jelentette be, hogy az önkormányzat most megszületett rendelete új jogcímet vezet be a rendkívüli települési támogatáson belül.

Az új jogcím: „rendkívüli élethelyzet járvány következtében: a koronavírus járvány következtében beállt olyan helyzet, amely akut módon veszélyezteti a kérelmező és adott esetben családja legalapvetőbb étkezési, egészségügyi és lakhatási igényeinek kielégítését.”

A rendelet részleteit itt lehet elolvasni.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!