Több mint 80 ezer fertőzött van Németországban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Németország péntek délelőtt elfoglalta a negyedik helyet azon a országlistán, amin azok az országok szerepelnek, amelyek megelőzték Kínát a fertőzöttek számában - legalábbis a Kína által közölt hivatalos számok szerint.

A Johns Hopkins Egyetem kimutatása szerint 6813 új esetet regisztráltak péntekre Németországban, ezzel 77 981-ről  84 794-ra növelve a betegek számát.

Németország ezzel a negyedik helyen áll az igazolt fertőzöttek száma alapján összeállított országlistán, az Egyesült Államok, Olaszország és Spanyolország után, és közvetlenül Kína előtt, ahol 82 464 fertőzést jelentettek be hivatalosan. A fertőzöttek között 2300 orvos és ápoló is van.

A halálos áldozatok száma csaknem megközelíti az ezret, 775-ről 931-re emelkedett péntekre a halottak száma. A betegségből 22 440 igazolt fertőzött lábalt ki, míg előtte való nap még csak 19 175-en tudhatták magukat gyógyultnak. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér