Úgy tűnik, hogy Németországban talán sikerült kilapítani a görbét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Jens Spahn német egészségügyi miniszter a szövetségi kormány április 1-i ülése előtt Berlinben.Fotó: ODD ANDERSEN/Picture-Alliance via AFP

Vannak arra utaló jelek, amelyek alapján úgy tűnik, Németországban sikerült kilapítani a görbét, vagyis már nem növekszik a naponta regisztrált új fertőzések száma az előző napi adatokhoz képest, nyilatkozta óvatosan Jens Spahn német egészségügyi miniszter. Ezt mutatják a Johns Hopkins Egyetem adatai is.

Spahn mindezt egy, az orvosi védőfelszerelések kiszállításában együttműködő logisztikai vállalatnál tett látogatásán mondta, ahol megemlítette azt is, hogy ezidáig 1500 új, a covid-19-ben szenvedő betegek ellátásában alapvető lélegeztetőgépet tudtak beszerezniük, amiket még áprilisban szét is osztanak a kórházaknak.

Azt is elmondta, hogy az intenzívágy-kapacitás növelésére tett erőfeszítéseiknek hála pillanatnyilag az országban meglevő intenzív ágyak 40 százaléka szabadon áll, hogy fogadhassák a járványban megbetegedőket. (Via The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér