Úgy tűnik, hogy Németországban talán sikerült kilapítani a görbét

külföld
2020 április 03., 09:53
Jens Spahn német egészségügyi miniszter a szövetségi kormány április 1-i ülése előtt Berlinben.
photo_camera Jens Spahn német egészségügyi miniszter a szövetségi kormány április 1-i ülése előtt Berlinben. Fotó: ODD ANDERSEN/Picture-Alliance via AFP

Vannak arra utaló jelek, amelyek alapján úgy tűnik, Németországban sikerült kilapítani a görbét, vagyis már nem növekszik a naponta regisztrált új fertőzések száma az előző napi adatokhoz képest, nyilatkozta óvatosan Jens Spahn német egészségügyi miniszter. Ezt mutatják a Johns Hopkins Egyetem adatai is.

Spahn mindezt egy, az orvosi védőfelszerelések kiszállításában együttműködő logisztikai vállalatnál tett látogatásán mondta, ahol megemlítette azt is, hogy ezidáig 1500 új, a covid-19-ben szenvedő betegek ellátásában alapvető lélegeztetőgépet tudtak beszerezniük, amiket még áprilisban szét is osztanak a kórházaknak.

Azt is elmondta, hogy az intenzívágy-kapacitás növelésére tett erőfeszítéseiknek hála pillanatnyilag az országban meglevő intenzív ágyak 40 százaléka szabadon áll, hogy fogadhassák a járványban megbetegedőket. (Via The Guardian)