Keir Starmer lett a Munkáspárt új elnöke

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Keir Starmert választották a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt új vezetőjévé.  Az 57 éves Starmer győzelmét a párt szombaton, több hónapos választási procedúra után jelentette be.

Keir Starmer és Jeremy CorbynFotó: BEN STANSALL/AFP

A Munkáspárt eddigi vezetője, a 70 éves Jeremy Corbyn a december 12-én tartott nagy-britanniai parlamenti választás után mondott le, de utódja megválasztásáig ügyvezetőként ellátta a pártvezetői feladatokat. A Guradian értékelése szerint ezzel véget ért Corbyn korszaka, amit az éles balra tolódás jellemzett. Starmer várhatóan mérsékeltebb irányt fog képviselni. 

 A Munkáspárt a decemberi választáson 1935 óta nem tapasztalt súlyosságú vereséget szenvedett: alsóházi frakciójának létszáma 59 fővel 203-ra, szavazataránya 7,8 százalékponttal 32,2 százalékra csökkent. (Guardian/MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér