Késes támadás Franciaországban: ketten meghaltak, öten súlyos állapotban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Helyszínelés a szombati támadás helyszínén.Fotó: JEFF PACHOUD/AFP

Szombaton délelőtt egy pékség előtt az utcán sorbanálló emberekre támadt késsel egy férfi a Lyontól délre fekvő Romans-sur-Isère kisváros centrumában. A támadó ezek után egy üzlethelyiségben, majd ismét az utcán szúrt meg járókelőket. A friss francia sajtóhírek szerint ketten meghaltak, öt sebesültet életveszélyes, míg egyet súlyos, de nem életveszélyes állapotban ápolnak kórházban. 

A támadót az akció után nem sokkal elkapták, csak enyhén sérült meg. A Figaro cikke szerint egy 33 éves szudáni bevándorlót gyanúsítanak az akcióval, aki egy szemtanú szent “Allah Akbar” kiáltással rontott a vásárlókra. 

A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy az akciót terrortámadásként kezelik-e.


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér