A német iparszövetség szerint sem Európában, sem az USA-ban nem lehet már elkerülni a súlyos recessziót

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Súlyos világgazdasági következményei lesznek a koronavírus-járványnak a német iparszövetség, a BDI igazgatója szerint.

„Németországban a bruttó hazai termék (GDP) 3-6 százalékkal csökkenhet az idén” – mondta Joachim Lang, a Bundesverband der Deutschen Industrie (BDI) igazgatója a Welt am Sonntagnak adott interjúban.

A BDI szakértői a gazdasági aktivitás legfeljebb 6 hétig tartó szüneteltetését feltételezve jutottak erre a következtetésre. A GDP 6 százalékos csökkenése megfelel a német gazdaságban a pénzügyi válság után 2009-ben bekövetkezett teljesítménycsökkenésnek.

Lang szerint sem az Egyesült Államokban, sem Európában nem lehet már elkerülni a súlyos recessziót. A BDI számításai szerint az euróövezetben 3-5 százalékos GDP-csökkenésre kell számítani, az USA-ban pedig 2-4 százalékosra. Kínában 2 százalék alattira csökkenhet a GDP-növekedés mértéke. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér