A német iparszövetség szerint sem Európában, sem az USA-ban nem lehet már elkerülni a súlyos recessziót

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Súlyos világgazdasági következményei lesznek a koronavírus-járványnak a német iparszövetség, a BDI igazgatója szerint.

„Németországban a bruttó hazai termék (GDP) 3-6 százalékkal csökkenhet az idén” – mondta Joachim Lang, a Bundesverband der Deutschen Industrie (BDI) igazgatója a Welt am Sonntagnak adott interjúban.

A BDI szakértői a gazdasági aktivitás legfeljebb 6 hétig tartó szüneteltetését feltételezve jutottak erre a következtetésre. A GDP 6 százalékos csökkenése megfelel a német gazdaságban a pénzügyi válság után 2009-ben bekövetkezett teljesítménycsökkenésnek.

Lang szerint sem az Egyesült Államokban, sem Európában nem lehet már elkerülni a súlyos recessziót. A BDI számításai szerint az euróövezetben 3-5 százalékos GDP-csökkenésre kell számítani, az USA-ban pedig 2-4 százalékosra. Kínában 2 százalék alattira csökkenhet a GDP-növekedés mértéke. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!