A német iparszövetség szerint sem Európában, sem az USA-ban nem lehet már elkerülni a súlyos recessziót

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Súlyos világgazdasági következményei lesznek a koronavírus-járványnak a német iparszövetség, a BDI igazgatója szerint.

„Németországban a bruttó hazai termék (GDP) 3-6 százalékkal csökkenhet az idén” – mondta Joachim Lang, a Bundesverband der Deutschen Industrie (BDI) igazgatója a Welt am Sonntagnak adott interjúban.

A BDI szakértői a gazdasági aktivitás legfeljebb 6 hétig tartó szüneteltetését feltételezve jutottak erre a következtetésre. A GDP 6 százalékos csökkenése megfelel a német gazdaságban a pénzügyi válság után 2009-ben bekövetkezett teljesítménycsökkenésnek.

Lang szerint sem az Egyesült Államokban, sem Európában nem lehet már elkerülni a súlyos recessziót. A BDI számításai szerint az euróövezetben 3-5 százalékos GDP-csökkenésre kell számítani, az USA-ban pedig 2-4 százalékosra. Kínában 2 százalék alattira csökkenhet a GDP-növekedés mértéke. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér