A világjárvány miatt 300 ezer szexmunkás maradt munka nélkül Thaiföldön

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az AFP francia hírügynökség arról írt, hogy Thaiföldön a korlátozások értelmében Bangkoktól Pattayáig elcsendesültek a vörös lámpás negyedek, bezártak a masszázsszalonok, és a turistákat nem engedik be az országba, így körülbelül 300 ezer szexmunkás munka nélkül maradt, ezért közülük sokan kénytelenek voltak utcára menni, ami járványügyileg veszélyes.

Fotó: Aidan Jones/AFP

Péntek óta este 10 és hajnali 4 között kijárási tilalom van, a kocsmák és az éttermek pár nappal korábban bezártak. Eddig ezeken a helyeken dolgozhattak a szexmunkások, akik aztán a kuncsaftokkal elmentek. Most a legtöbben otthon várnak, de sokan tartalékok híján kénytelenek a szabályokat megszegve az utcán tovább dolgozni.

A thaiföldi kormány közölte, hogy kész 24 órás kijárási tilalmat is bevezetni, hogy megállítsák a járványt, ami ott a hivatalos adatok szerint eddig több mint 2000 embert fertőzött meg és 20-at ölt meg. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér