A világjárvány miatt 300 ezer szexmunkás maradt munka nélkül Thaiföldön

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az AFP francia hírügynökség arról írt, hogy Thaiföldön a korlátozások értelmében Bangkoktól Pattayáig elcsendesültek a vörös lámpás negyedek, bezártak a masszázsszalonok, és a turistákat nem engedik be az országba, így körülbelül 300 ezer szexmunkás munka nélkül maradt, ezért közülük sokan kénytelenek voltak utcára menni, ami járványügyileg veszélyes.

Fotó: Aidan Jones/AFP

Péntek óta este 10 és hajnali 4 között kijárási tilalom van, a kocsmák és az éttermek pár nappal korábban bezártak. Eddig ezeken a helyeken dolgozhattak a szexmunkások, akik aztán a kuncsaftokkal elmentek. Most a legtöbben otthon várnak, de sokan tartalékok híján kénytelenek a szabályokat megszegve az utcán tovább dolgozni.

A thaiföldi kormány közölte, hogy kész 24 órás kijárási tilalmat is bevezetni, hogy megállítsák a járványt, ami ott a hivatalos adatok szerint eddig több mint 2000 embert fertőzött meg és 20-at ölt meg. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!