Francia betegeket gyógyítanak Csehországban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Koronavírussal fertőzött francia betegeket fognak gyógyítani Csehországban - jelentette be vasárnap a cseh miniszterelnök. „Franciaország a segítségünket kérte, a kormány eleget tett a kérésnek” - mondta Andrej Babis egy interjúban. 

„Összesen 14 kórházi helyet ajánlottunk fel” - jegyezte meg Babis, aki szerint az első hat francia beteget néhány napon belül várják a brünni egyetemi gyakorló kórházba. Franciaország kórházi kapacitásai fogytán, több francia beteget már korábban Németország is átvett. 

Andrej Babis felhívta a figyelmet arra, hogy Csehország már korábban is segített néhány európai uniós tagállamnak, például védőfelszereléseket szállított Szlovéniába, Olaszországba vagy Spanyolországba. „Szolidárisak vagyunk az Európai Unión belül” - szögezte le az MTI tudósítása szerint.

Fotó: Nicolas Economou/NurPhoto via AFP

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen arról írt egy több európai lapban közölt írásában, hogy amit ma lát Európa szerte, az büszkeséggel tölti el. „Európa jövőjét az Olaszországba utazó lengyel orvosok jelentik. Az, hogy a csehek 10 000 maszkot küldenek Spanyolországba és más országokba. A repülőgépek, amelyek Észak-Olaszországból Kelet-Németországba szállítanak betegeket, vagy a vonatok, amelyek átviszik az embereket a határokon túlra, hogy ott kezelhessék őket az intenzív osztályok szabad ágyain. A bolgárok, akik védőeszközöket küldenek az osztrákoknak, és az osztrákok, akik maszkokat küldenek Olaszországba. Az első közös európai orvosifelszerelés-készlet, vagy a lélegeztetőgépek és a tesztkészletek, amelyeket együtt vásárolt meg szinte az összes ország Romániától Portugáliáig, hogy azokat Spanyolországba, Olaszországba és más országokba küldjék.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó