Herenden fel akarnak építeni egy 27 méter magas, váza formájú kilátót. Frissítve: április 1.

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Frissítés: Megjelenés után vettük észre, hogy a 24.hu-n tegnap szemlézett eredeti cikk a veol.hu-n április 1-én jelent meg, és bár semmi nem utal benne arra, hogy tréfáról lenne szó, és láttunk már ennél cifrábbakat is, de a biztonság kedvéért a cikket leszedtük a címlapról és a Facebookról. 

A fenti kép nem valami idétlen vicc, hanem a herendi önkormányzat oldaláról származó látványterv. A veol.hu megyei lap számolt be róla, hogy 

„egy 27 méter magas, herendi porcelán váza formájú kilátó megépítését tervezik a város határában.”

Jánszky Lajos László polgármester a portálnak arról beszélt, hogy a „világ legnagyobb vázája” 2023-ra készülne el, és sokat lendíthetne a porcelánmanufaktúrájáról nevezetes város idegenforgalmán, különösen, ha a közeli Veszprém elnyeri az Európa Kulturális Fővárosa címet. A polgármester szerint az lenne a cél, hogy Herend ne csak kétórás program legyen, hanem a vendégek maradjanak egy vagy két éjszakára, amivel 30-50 család megélhetését lehetne biztosítani a turizmusból.

Ahogy a megyei lap írja, „egy kilométerre a várostól van egy olyan domb, ahonnan körpanoráma nyílik a Herend-Szentgáli-medencére, a környező falvakra, illetve Veszprém, sőt a hegyek között Nemesvámos egyes részei, valamint Veszprémfajsz temploma is látható. Ide szeretnének felépíteni egy herendi vázát formázó kilátót.” (veol via 24.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér