Kórházban van Boris Johnson brit miniszterelnök, újra tesztelik

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kórházban van az Egyesült Királyság kormányfője, akinek 10 napja már pozitív lett egy koronavírus-tesztje. Ezt a szóvivője közölte, aki szerint Boris Johnson az orvosai tanácsára került kórházba, és ezt az „elővigyázatosságot” az indokolja, hogy még mindig folyamatos tüneteket produkál.

Downing Street 11, április 2., Johnson az egészségügyi dolgozónak tapsolFotó: PIPPA FOWLES/AFP

A miniszterelnök köszönetet mond az egészségügyi dolgozóknak a hihetetlenül kemény munkájukért, és arra biztat mindenki, hogy kövesse a kormány ajánlásait, védje ezzel az egészségügyet és mentsen meg életeket.”

Johnson továbbra is vezeti a kormányt, és tartja a kapcsolatot a miniszterekkel, de a BBC információi szerint bent marad éjszakára a kórházban, és a hétfői kormányülést a belügyminiszter vezeti.

A nagyhatalmak vezetői közül elsőként Johnson jelentette be, hogy pozitív lett a tesztje március 27-én, azóta a Downing Streeten volt karanténban, ahonnan a tervek szerint pénteken szabadult volna. A Guardian korában arról írt, hogy a Johnson állapota rosszabbodott, de ezt a kormány határozottan tagadta. A miniszterelnök menyasszonya, a 32 éves tanácsadó Carrie Symonds - aki a pár közös gyerekét várja - felépülőben van a koronavírusból. 

Az új koronavírus okozta betegségen átesett az elmúlt napokban Matt Hancock brit egészségügyi miniszter és Károly trónörökös, II. Erzsébet királynő 71 éves fia is, de ők már felépültek, és elkülönítésük véget ért. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér