Kórházban van Boris Johnson brit miniszterelnök, újra tesztelik

külföld
2020 április 05., 20:43

Kórházban van az Egyesült Királyság kormányfője, akinek 10 napja már pozitív lett egy koronavírus-tesztje. Ezt a szóvivője közölte, aki szerint Boris Johnson az orvosai tanácsára került kórházba, és ezt az „elővigyázatosságot” az indokolja, hogy még mindig folyamatos tüneteket produkál.

Downing Street 10, április 2., Johnson az egészségügyi dolgozónak tapsol
photo_camera Downing Street 11, április 2., Johnson az egészségügyi dolgozónak tapsol Fotó: PIPPA FOWLES/AFP

A miniszterelnök köszönetet mond az egészségügyi dolgozóknak a hihetetlenül kemény munkájukért, és arra biztat mindenki, hogy kövesse a kormány ajánlásait, védje ezzel az egészségügyet és mentsen meg életeket.”

Johnson továbbra is vezeti a kormányt, és tartja a kapcsolatot a miniszterekkel, de a BBC információi szerint bent marad éjszakára a kórházban, és a hétfői kormányülést a belügyminiszter vezeti.

A nagyhatalmak vezetői közül elsőként Johnson jelentette be, hogy pozitív lett a tesztje március 27-én, azóta a Downing Streeten volt karanténban, ahonnan a tervek szerint pénteken szabadult volna. A Guardian korában arról írt, hogy a Johnson állapota rosszabbodott, de ezt a kormány határozottan tagadta. A miniszterelnök menyasszonya, a 32 éves tanácsadó Carrie Symonds - aki a pár közös gyerekét várja - felépülőben van a koronavírusból. 

Az új koronavírus okozta betegségen átesett az elmúlt napokban Matt Hancock brit egészségügyi miniszter és Károly trónörökös, II. Erzsébet királynő 71 éves fia is, de ők már felépültek, és elkülönítésük véget ért. (Guardian)