Ausztriában tíz napon belül enyhíthetik a korlátozásokat

A járványügyi korlátozások fokozatos feloldását tervezi az osztrák kormány. Sebastian Kurz kancellár hétfői bejelentése szerint a kisebb boltok akár már április 14-én újranyithatnak, a cél pedig az, hogy május 1-től a nagyáruházak és a bevásárló központok is újra üzemelhessenek.

Tájékoztatása szerint ezután, vagyis május közepétől fokozatosan újranyithassanak a szállodák és a vendéglátóhelyek is, de június végéig biztosan nem tartanak még semmilyen tömegrendezvényt.

A karanténintézkedéseket ugyanakkor április végéig meghosszabbították. Kurz azt is jelezte, hogy amíg nem lesz védőoltás a betegség ellen, vagy nem találnak a kezelésére gyógyszert, nem lehet maradéktalanul feloldani a korlátozásokat.

Ausztriában ezidáig 12058 fertőzöttet regisztráltak hivatalosan. A járvány görbéje viszont az elmúlt napokban lefelé módosult, vagyis napról napra egyre kevesebb új esetet regisztrálnak. (Via The Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.