Ausztriában tíz napon belül enyhíthetik a korlátozásokat

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

A járványügyi korlátozások fokozatos feloldását tervezi az osztrák kormány. Sebastian Kurz kancellár hétfői bejelentése szerint a kisebb boltok akár már április 14-én újranyithatnak, a cél pedig az, hogy május 1-től a nagyáruházak és a bevásárló központok is újra üzemelhessenek.

Tájékoztatása szerint ezután, vagyis május közepétől fokozatosan újranyithassanak a szállodák és a vendéglátóhelyek is, de június végéig biztosan nem tartanak még semmilyen tömegrendezvényt.

A karanténintézkedéseket ugyanakkor április végéig meghosszabbították. Kurz azt is jelezte, hogy amíg nem lesz védőoltás a betegség ellen, vagy nem találnak a kezelésére gyógyszert, nem lehet maradéktalanul feloldani a korlátozásokat.

Ausztriában ezidáig 12058 fertőzöttet regisztráltak hivatalosan. A járvány görbéje viszont az elmúlt napokban lefelé módosult, vagyis napról napra egyre kevesebb új esetet regisztrálnak. (Via The Guardian)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér