Ausztriában tíz napon belül enyhíthetik a korlátozásokat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A járványügyi korlátozások fokozatos feloldását tervezi az osztrák kormány. Sebastian Kurz kancellár hétfői bejelentése szerint a kisebb boltok akár már április 14-én újranyithatnak, a cél pedig az, hogy május 1-től a nagyáruházak és a bevásárló központok is újra üzemelhessenek.

Tájékoztatása szerint ezután, vagyis május közepétől fokozatosan újranyithassanak a szállodák és a vendéglátóhelyek is, de június végéig biztosan nem tartanak még semmilyen tömegrendezvényt.

A karanténintézkedéseket ugyanakkor április végéig meghosszabbították. Kurz azt is jelezte, hogy amíg nem lesz védőoltás a betegség ellen, vagy nem találnak a kezelésére gyógyszert, nem lehet maradéktalanul feloldani a korlátozásokat.

Ausztriában ezidáig 12058 fertőzöttet regisztráltak hivatalosan. A járvány görbéje viszont az elmúlt napokban lefelé módosult, vagyis napról napra egyre kevesebb új esetet regisztrálnak. (Via The Guardian)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót