Ausztriában tíz napon belül enyhíthetik a korlátozásokat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A járványügyi korlátozások fokozatos feloldását tervezi az osztrák kormány. Sebastian Kurz kancellár hétfői bejelentése szerint a kisebb boltok akár már április 14-én újranyithatnak, a cél pedig az, hogy május 1-től a nagyáruházak és a bevásárló központok is újra üzemelhessenek.

Tájékoztatása szerint ezután, vagyis május közepétől fokozatosan újranyithassanak a szállodák és a vendéglátóhelyek is, de június végéig biztosan nem tartanak még semmilyen tömegrendezvényt.

A karanténintézkedéseket ugyanakkor április végéig meghosszabbították. Kurz azt is jelezte, hogy amíg nem lesz védőoltás a betegség ellen, vagy nem találnak a kezelésére gyógyszert, nem lehet maradéktalanul feloldani a korlátozásokat.

Ausztriában ezidáig 12058 fertőzöttet regisztráltak hivatalosan. A járvány görbéje viszont az elmúlt napokban lefelé módosult, vagyis napról napra egyre kevesebb új esetet regisztrálnak. (Via The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér