Felfüggesztették a fideszes Boldog István mentelmi jogát

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Felfüggesztette a fideszes Boldog István mentelmi jogát az Országgyűlés hétfőn délután, így nincs akadálya az uniós pályázatok jogellenes befolyásolásának gyanúja miatt indul nyomozás lefolytatásának. 

Fotó: Boldog István/Facebook

Polt Péter legfőbb ügyész múlt csütörtökön indítványozta a fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, mert a gyanú szerint jogellenesen befolyásolta uniós pályázatok elbírálásának eredményeit. Boldog csak az MTI-nek kommentálta ügyét, mindössze annyit közölt, hogy

az ő lelkiismerete tiszta.

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt folytat eljárást mert felmerült, hogy a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyes pályázataival összefüggésben bűncselekményeket követtek el. A gyanú szerint Boldog István  a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélt, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

"2015-től kezdődőden Területfejlesztési Operatív Programok befolyásolásában vett részt. Egy település esetében három sikeres pályázat előmozdításában vett részt a képviselő úr a legfőbb ügyész álláspontja szerint, és ezekben közbeszerzési eljárásokat is befolyásolt. Illetve előnyt fogadott társaival együtt"

tájékoztatta az Országgyűlést a szavazás előtt a mentelmi bizottság elnöke. Hargitai János hozzátette: 

"a gyanút megalapozzák lehallgatások, tanúvallomások is."

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!