Felfüggesztették a fideszes Boldog István mentelmi jogát

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Felfüggesztette a fideszes Boldog István mentelmi jogát az Országgyűlés hétfőn délután, így nincs akadálya az uniós pályázatok jogellenes befolyásolásának gyanúja miatt indul nyomozás lefolytatásának. 

Fotó: Boldog István/Facebook

Polt Péter legfőbb ügyész múlt csütörtökön indítványozta a fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, mert a gyanú szerint jogellenesen befolyásolta uniós pályázatok elbírálásának eredményeit. Boldog csak az MTI-nek kommentálta ügyét, mindössze annyit közölt, hogy

az ő lelkiismerete tiszta.

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt folytat eljárást mert felmerült, hogy a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyes pályázataival összefüggésben bűncselekményeket követtek el. A gyanú szerint Boldog István  a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélt, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

"2015-től kezdődőden Területfejlesztési Operatív Programok befolyásolásában vett részt. Egy település esetében három sikeres pályázat előmozdításában vett részt a képviselő úr a legfőbb ügyész álláspontja szerint, és ezekben közbeszerzési eljárásokat is befolyásolt. Illetve előnyt fogadott társaival együtt"

tájékoztatta az Országgyűlést a szavazás előtt a mentelmi bizottság elnöke. Hargitai János hozzátette: 

"a gyanút megalapozzák lehallgatások, tanúvallomások is."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér