Felfüggesztették a fideszes Boldog István mentelmi jogát

Felfüggesztette a fideszes Boldog István mentelmi jogát az Országgyűlés hétfőn délután, így nincs akadálya az uniós pályázatok jogellenes befolyásolásának gyanúja miatt indul nyomozás lefolytatásának. 

Fotó: Boldog István/Facebook

Polt Péter legfőbb ügyész múlt csütörtökön indítványozta a fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, mert a gyanú szerint jogellenesen befolyásolta uniós pályázatok elbírálásának eredményeit. Boldog csak az MTI-nek kommentálta ügyét, mindössze annyit közölt, hogy

az ő lelkiismerete tiszta.

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt folytat eljárást mert felmerült, hogy a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyes pályázataival összefüggésben bűncselekményeket követtek el. A gyanú szerint Boldog István  a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélt, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

"2015-től kezdődőden Területfejlesztési Operatív Programok befolyásolásában vett részt. Egy település esetében három sikeres pályázat előmozdításában vett részt a képviselő úr a legfőbb ügyész álláspontja szerint, és ezekben közbeszerzési eljárásokat is befolyásolt. Illetve előnyt fogadott társaival együtt"

tájékoztatta az Országgyűlést a szavazás előtt a mentelmi bizottság elnöke. Hargitai János hozzátette: 

"a gyanút megalapozzák lehallgatások, tanúvallomások is."

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.