Írország miniszterelnöke orvosnak áll

Írország miniszterelnöke, Leo Varadkar hét évig dolgozott orvosként, mielőtt 2013-ban politikusnak állt, most pedig visszatér eredeti szakmájához, hogy segítsen a koronavírusos betegek ellátásában.

Varadkar hetente egy műszakot vállalt, de nem a frontvonalban, hanem az első telefonos orvosi vizsgálatokban fog részt venni. 

„A családja és barátai közül sokan az egészségügyben dolgoznak. Ő segíteni akart, még ha ilyen kicsivel is” - jelentette be a szóvivője vasárnap.

Varadkar egy orvos és ápoló fia, de a nővérei és azok férjei is az egészségügyben dolgoznak. 

Az ír egészségügyi ellátórendszer roskadozik, ezért az egészségügyi miniszter, Simon Harris toborzásba kezdett még márciusban. Mintegy 70 ezer orvost és egészségügyi dolgozót várnak vissza a szakmába. (Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.