Írország miniszterelnöke orvosnak áll

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Írország miniszterelnöke, Leo Varadkar hét évig dolgozott orvosként, mielőtt 2013-ban politikusnak állt, most pedig visszatér eredeti szakmájához, hogy segítsen a koronavírusos betegek ellátásában.

Varadkar hetente egy műszakot vállalt, de nem a frontvonalban, hanem az első telefonos orvosi vizsgálatokban fog részt venni. 

„A családja és barátai közül sokan az egészségügyben dolgoznak. Ő segíteni akart, még ha ilyen kicsivel is” - jelentette be a szóvivője vasárnap.

Varadkar egy orvos és ápoló fia, de a nővérei és azok férjei is az egészségügyben dolgoznak. 

Az ír egészségügyi ellátórendszer roskadozik, ezért az egészségügyi miniszter, Simon Harris toborzásba kezdett még márciusban. Mintegy 70 ezer orvost és egészségügyi dolgozót várnak vissza a szakmába. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér