Kisebb tűz volt a paksi atomerőműben

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kisebb tűz volt csütörtök délelőtt a Paksi Atomerőmű 4-es blokkjában, számolt be a történtekről öt nap után az Országos Atomenergia-hivatal (OAH). Mint írták, a tűz a gépházban található gáztalanító táptartály alatti kapcsolószekrényben keletkezett. A tüzet az erőmű munkatársai porral oltóval eloltották.

A baleset az OAH szerint "a blokk üzemét és a nukleáris biztonság szempontjából fontos rendszereket nem érintette".

Az OAH tájékoztatása szerint folyamatosan figyelemmel kísérik a blokkok állapotát, és kivizsgálják a tűzesetet is. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér