Minden 15. percben érkezik egy koporsó a madridi temetőbe

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Minden 15. percben érkezik egy halottas kocsi egy madridi temető krematóriuma elé. A katolikus pap ilyenkor kimegy, hogy megadja a búcsút annak a néhány, öt vagy kevesebb rokonnak, akik részt vehetnek a temetésen Nyugat-Európa egyik legnagyobb temetőjében, Madridban, írja a CNN egy riportjában. 

A pap beszéde, az ima, és a koporsó megáldása szentelt vízzel mindössze 5 percig tart, aztán elszállítják a koporsót. Nincs idő hosszú beszédekre és nyilvános temetésre, ez pedig csak még nehezebbé teszi a búcsút. Alighogy elviszik a koporsót, már jön a következő a helyére. Mivel a rokonok is csak kis számban jelenhetnek meg, ezért sokan élővideózzák a temetést az otthonmaradottaknak. A krematórium kéményei is megállás nélkül füstölnek, a füst néha szinte feketére színezi az eget. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér