Nem tartotta be saját ajánlásait, lemondott a skót tisztifőorvos

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Catherine Calderwood, a skót tisztifőorvos, aki lemondásra kényszerült, mert nem tartotta be saját ajánlásait.Fotó: -/AFP

Lemondásra kényszerült a skót tisztifőorvos. Catherine Calderwood sok kollégájához hasonlóan a járvány elleni védekezés egyik poszterarca volt az országban, ő szólította hirdetésekben otthonmaradásra a skótokat. De, mint kiderült, ő maga nem tartotta be a szabályokat. Bár a skót rendelkezések ezt határozottan tiltották, ő maga lebukott azzal, hogy kétszer is elment második otthonába.

Miután ez kiderült, Calderwood eleinte ragaszkodott hozzá, hogy folytassa a munkáját, de végül a felháborodás hatására lemondani kényszerült. A helyi munkáspárt egészségügyi szóvivője szerint cselekedeteivel "aláásta Skócia pándémiás reagálását és saját szavahihetőségét". (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér