Nem tartotta be saját ajánlásait, lemondott a skót tisztifőorvos

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Catherine Calderwood, a skót tisztifőorvos, aki lemondásra kényszerült, mert nem tartotta be saját ajánlásait.Fotó: -/AFP

Lemondásra kényszerült a skót tisztifőorvos. Catherine Calderwood sok kollégájához hasonlóan a járvány elleni védekezés egyik poszterarca volt az országban, ő szólította hirdetésekben otthonmaradásra a skótokat. De, mint kiderült, ő maga nem tartotta be a szabályokat. Bár a skót rendelkezések ezt határozottan tiltották, ő maga lebukott azzal, hogy kétszer is elment második otthonába.

Miután ez kiderült, Calderwood eleinte ragaszkodott hozzá, hogy folytassa a munkáját, de végül a felháborodás hatására lemondani kényszerült. A helyi munkáspárt egészségügyi szóvivője szerint cselekedeteivel "aláásta Skócia pándémiás reagálását és saját szavahihetőségét". (Via BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!