Németországban április 19. után fokozatosan enyhítenének a járványügyi korlátozásokon

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A német kormány arra készül, hogy a koronavírus-világjárvány 2021-ig is elhúzódik, de 2020. április 19. után Németország legtöbb régiójában fokozatosan enyhítik a jelenleg érvényben lévő kijárási korlátozásokat - egyebek mellett ez derül ki a német belügyminisztérium tervezetéből. A dokumentum, melyet a Reuters meg is szerzett, azt a célt szolgálja, hogy az új fertőzések számát minél alacsonyabban tarthassa az ország, miközben az élet lassan visszatér a rendes kerékvágásba.

Ennek egy eleme például az, hogy kötelező lesz maszkot hordani vonatokon, buszokon, gyárakban és középületekben, és kiépítenek egy rendszert arra is, hogy egy napon belül megtalálják egy-egy új fertőzött közeli kontaktszemélyeit, majd a fertőzötteket és a konktaktszemélyeiket otthonaikban vagy esetleg hotelekben hatékonyan elszigeteljék. A német belügy szerint ezekkel az intézkedésekkel az egy fertőzött által átlagosan megfertőzött emberek számát 1 alatt lehet majd tartani úgy is, hogy fokozatosan feloldják a korlátozásokat.

A tervek szerint a kijárási korlátozás április 19-re tervezett vége után kinyithatnának a boltok, edzőtermek és éttermek, enyhítenének a határellenőrzésen, és bizonyos tartományokban újra kinyitnának az iskolák is. A tömegrendezvényekre vonatkozó tilalom azonban továbbra is érvényben maradna. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér