Szupervihar csapott le Vanuatura

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

215 km/órás széllökésekkel pusztított egy szupervihar Vanuatu szigetországban a Csendes-óceánon. Az ötös erősségű viharnak 27 áldozata van, írja a BBC.

Az áldozatok épp egy kompon tartózkodtak, ami figyelmen kívül hagyta a riasztást.  Vanuatuban 300 ezer ember maradt áram nélkül, miközben a koronavírus miatt egyébként is rendkívüli állapotot hirdettek az országban. A vihar a második legnagyobb városra, Luganville-re csapott le, ahol háztetőket tépett le és vezetékeket szaggatott.   

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér