9-en haltak meg egy nap alatt, 817-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma

Egészségügy
2020 április 07., 05:28

A kormányzati tájékoztatóoldal friss jelentése szerint hétfőről keddre 817 főre nőtt az új koronavírus-fertőzéssel (COVID-19) regisztráltak száma Magyarországon.

Ez az egy nappal korábbihoz képest jelentős ugrást jelent a fertőzöttek számában: az akkor közölt 11-hez képest 73 új fertőzést regisztráltak egy nap alatt.

Az elmúlt 24 órában 9 idős, krónikus beteg veszítette életét a betegséggel összefüggésben. Összesen 47 főre emelkedett a koronavírus-fertőzésben elhunytak száma. 71 fő távozott idáig gyógyultan a kórházból.

Jelenleg 14 997 fő van hatósági karanténban.

A honlap szerint továbbra is a csoportos megbetegedések szakasza zajlik Magyarországon. Már közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés.

„A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött” - írja a kormányzati tájékoztató.