9-en haltak meg egy nap alatt, 817-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A kormányzati tájékoztatóoldal friss jelentése szerint hétfőről keddre 817 főre nőtt az új koronavírus-fertőzéssel (COVID-19) regisztráltak száma Magyarországon.

Ez az egy nappal korábbihoz képest jelentős ugrást jelent a fertőzöttek számában: az akkor közölt 11-hez képest 73 új fertőzést regisztráltak egy nap alatt. 

Az elmúlt 24 órában 9 idős, krónikus beteg veszítette életét a betegséggel összefüggésben. Összesen 47 főre emelkedett a koronavírus-fertőzésben elhunytak száma.  71 fő távozott idáig gyógyultan a kórházból.

Jelenleg 14 997 fő van hatósági karanténban. 

A honlap szerint továbbra is a csoportos megbetegedések szakasza zajlik Magyarországon. Már közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés.

„A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött” - írja a kormányzati tájékoztató. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér