A propagandaminisztérium szerint Orbán Facebookját többen nézik mint a közmédiát

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A néma miniszterelnöki bejelentést követően fordult a Miniszterelnöki Kabinetirodához a jobbikos Sneider Tamás, és tette fel a puhatolózó kérdést, hogy Orbán Viktor "a jövőben kívánja-e a közérdekű bejelentéseit elsőként a közmédiában megosztani?" A válasz hétfő este érkezett meg a Parlament honlapjára, "Rogán Antal miniszter megbízásából" Dömötör Csaba tollából. 

"Sokféle tényezőtől függ az, hogy a kormány tagjai milyen módon tesznek bejelentéseket, és milyen módon tájékoztatják a nyilvánosságot a legfontosabb döntésekről. Arra ugyanakkor minden esetben törekednek, hogy a legfontosabb információk az állampolgárok lehető legszélesebb köréhez eljussanak,"

kezdte az államtitkár. Dömötör szerint "a járvány időszakában az internetes felületeken történő tájékoztatás a hatékonyságon túl a biztonsági szempontokat is szolgálja."

A Miniszterelnöki Kabinetiroda lényegileg elismerte, hogy az évi 80 milliárdból fenntartott közmédiára kevesebben kíváncsiak, mint Orbán Viktor Facebook-oldalára. Dömötör Csaba válaszát nem terhelte azzal, hogy a hangtalan bakit megmagyarázza.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó