Cser-Palkovics: Fejér megyében nagyon terjed a fertőzés

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestereFotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

Székesfehérvár polgármestere a Facebook-oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy Fejér megyében felgyorsult a koronavírus terjedése, és ideje, hogy a helyi lakosok komolyan vegyék a kormányrendeletbe foglalt kijárási korlátozás előírásait. 

„A mai nap nyilvánosságra hozott adatok azonban minden eddiginél komolyabb megállásra kell, hogy késztessenek bennünket. Fejér megyében tegnapról ma hajnalra 24-ről 39-re nőtt, azaz egy nap alatt 62 %-os drasztikus emelkedést mutat a közelünkben élő koronavírusfertőzöttek száma” 

- írta Cser-Palkovics András. 

A polgármester azt írja, hogy a betegek többségét a Fejér Megyei Szent György Kórházban kezelik, és utasította a közterület-felügyelőket, hogy szólítsanak meg mindenkit, és hívják fel a figyelmet a kijárási korlátozás szabályaira. Cser-Palkovics azt kéri a rendőröktől és a járőröző katonáktól is, hogy szerezzenek érvényt a kijárási korlátozásról szóló kormányrendeletben foglaltaknak. (hvg.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!