Cser-Palkovics: Fejér megyében nagyon terjed a fertőzés

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestereFotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

Székesfehérvár polgármestere a Facebook-oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy Fejér megyében felgyorsult a koronavírus terjedése, és ideje, hogy a helyi lakosok komolyan vegyék a kormányrendeletbe foglalt kijárási korlátozás előírásait. 

„A mai nap nyilvánosságra hozott adatok azonban minden eddiginél komolyabb megállásra kell, hogy késztessenek bennünket. Fejér megyében tegnapról ma hajnalra 24-ről 39-re nőtt, azaz egy nap alatt 62 %-os drasztikus emelkedést mutat a közelünkben élő koronavírusfertőzöttek száma” 

- írta Cser-Palkovics András. 

A polgármester azt írja, hogy a betegek többségét a Fejér Megyei Szent György Kórházban kezelik, és utasította a közterület-felügyelőket, hogy szólítsanak meg mindenkit, és hívják fel a figyelmet a kijárási korlátozás szabályaira. Cser-Palkovics azt kéri a rendőröktől és a járőröző katonáktól is, hogy szerezzenek érvényt a kijárási korlátozásról szóló kormányrendeletben foglaltaknak. (hvg.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér