Éjféltől részleges kijárási tilalom jön Szlovákiában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Továbbra is nő a koronavírussal fertőzöttek száma Szlovákiában, kedden 47 újabb embernek lettek pozitívak a teszteredményei, így 581-re emelkedett a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma az országban. Így a kormány úgy döntött, ma éjféltől szigorít egyet a járványügyi óvintézkedéseken:

részleges kijárási tilalmat vezet be az ország területén

- jelentette be Igor Matovic miniszterelnök Pozsonyban kedden, írja az MTI.

A részleges kijárási tilalom április 13-án lesz érvényben, és utazási korlátozásokat is jelent majd: a lakosoknak nem szabad elhagyniuk annak a járásnak a határait, amelyikben lakhelyük van. A jelenleg érvényes magyar szabályozáshoz hasonlóan azonban a tilalom nem vonatkozik a munkába járásra, a bevásárlásra, az orvoslátogatásra, a természetjárásra, illetve néhány más kivételre.

Matovic közölte még, hogy a schengeni belső határokon április 17-ig visszaállítják a határellenőrzést is. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér