Elkerülheti a börtönt a gazda, akinek kutyája egy 2 éves gyerekre támadt, és az arcát marcangolta az utcán

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„Végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta” a Fejér Megyei Főügyészség az ellen a férfi és nő ellen, akiknek kutyája még tavaly július elején támadt egy kisgyerekre. Az ügyészség tájékoztatása szerint a pár a kutyáit etette, amikor „a felújítás alatt lévő hiányos kerítésen az egyik állat az utcára szökött, rátámadt a kétéves sértettre”, aki az édesanyjával sétált az utcán.

„A gyermek anyja a sértettet az ölébe vette, azonban a kutya kitépte őt a kezeiből, és az út túloldalára rángatta. Az anya a sértettet újra a karjába vette, azonban a kutya ismét a gyermekre támadt, az arcát marcangolta. Az édesanyja kiáltására az egyik vádlott az állatot nyakörvénél fogva elhúzta a gyermektől”

– írja az ügyészségi közlemény. A kisgyerek életveszélyes állapotba került, nyílt koponyacsonttörést, tüdőzúzódást szenvedett. Mentőhelikopter szállította kórházba, ahol életmentő beavatkozást hajtottak rajta végre. 

A vádirat szerint életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségét követte el a pár, mert „a kerítés felújításakor nem gondoskodtak arról, hogy a kutyák az utcára ne juthassanak ki, nem tanúsították a tőlük elvárható figyelmet és körültekintést, amelynek következtében a kiskorú sértett súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett”.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér