Ezeket a kérdéseket küldtük az operatív törzs keddi sajtótájékoztatójára

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A sajtótájékoztatón részt vesz Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter is. Az operatív törzsnek az alábbi kérdéseket küldtük:

  • A koronavirus.gov.hu oldalon közzétett tájékoztatásuk szerint tájékoztatásában külön kiemelte, hogy "a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek". Több országban is széles körű teszteket terveznek, de a szakértők szerint egy reprezentatív mintán végzett szerológiai tesztekkel is felmérhető volna a járvány tényleges mérete. Tervezik-e reprezentatív mintán szerológiai tesztekkel felmérni a járvány valós méreteit?
  • Magyarországon a járvány kezdete óta a hivatalos adatok szerint 22282 tesztet végeztek, talán egyetlen nap volt, amikor kétezernél többet. Összesen hány tesztet lennének képesek elvégezni egy nap?
  • Hány orvos, ápoló, mentős van járványügyi megfigyelés alatt, és esik ki így pillanatnyilag a munkából?

Palkovics Lászlónak pedig ezeket a kérdésket tettük fel:

  • A gazdaságvédelmi akcióterv eddig bejelentett intézkedései nem érinti azokat, akik már elvesztették a munkájukat. Miért nem?
  • A járási hivatalok milyen szempontok alapján fogják elbírálni a bértámogatásért jelentkező cégek pályázatait?

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér