Lezárják a parkolóhelyeket a turisták elől Tihany központjában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A járvány miatti kijárási korlátozás idején is özönlenek az autós turisták Tihanyba, ezért a Balaton parti település önkormányzata úgy döntött, április 7-től ideiglenesen lezárja a belvárosi parkolóhelyeket - közölte az MTI-vel és jelentette be saját Facebook-oldalán is Tósoki Imre, Tihany polgármestere.

A polgármester azt írja, elsősorban a környező településekről érkeznek kirándulók a faluba, de a közkedvelt helyszíneket: a Pisky sétányt, a Belső- tó partját, a piacok környékét és a kilátót csoportosan keresik fel, ami súlyos egészségügyi kockázattal jár.

„A kijárási korlátozás lehetővé teszi a rekreációs célú gyalogos közlekedést, de nem engedi meg az autós turizmust” - hangsúlyozza. Az önkormányzat a falubeliek védelmében arra kéri a kirándulókat, inkább csak a saját lakóhelyükön vagy annak környékén sétáljanak.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!