Lezárják a parkolóhelyeket a turisták elől Tihany központjában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A járvány miatti kijárási korlátozás idején is özönlenek az autós turisták Tihanyba, ezért a Balaton parti település önkormányzata úgy döntött, április 7-től ideiglenesen lezárja a belvárosi parkolóhelyeket - közölte az MTI-vel és jelentette be saját Facebook-oldalán is Tósoki Imre, Tihany polgármestere.

A polgármester azt írja, elsősorban a környező településekről érkeznek kirándulók a faluba, de a közkedvelt helyszíneket: a Pisky sétányt, a Belső- tó partját, a piacok környékét és a kilátót csoportosan keresik fel, ami súlyos egészségügyi kockázattal jár.

„A kijárási korlátozás lehetővé teszi a rekreációs célú gyalogos közlekedést, de nem engedi meg az autós turizmust” - hangsúlyozza. Az önkormányzat a falubeliek védelmében arra kéri a kirándulókat, inkább csak a saját lakóhelyükön vagy annak környékén sétáljanak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér