Magához tért a forint, és 357,5-es euróig büszkélkedett

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Délután a Magyar Nemzeti Bank 95 bázispontos kamatemelést jelentett be, ami ébresztőt fújt a padlón nagyon rossz állapotban, saját hányásában fetrengő nemzeti fizetőeszköznek. A forint számára további szalmiákszeszként jöhetett szóba a kedvező európai környezet, a tegnapi gazdaságvédelmi bejelentések keltette óvatos optimizmus, erre küldte rá Matolcsy György a kamatemelést, mindennek eredménye lett az impresszív feltámadást, amilyet azóta nem láttunk, hogy Leonardo DiCapriót hátba veregette egy grizzly.

A forint délután kettőre egészen a 357,5-es euroárfolyamig büszkélkedett.

(Közben a Nemzeti Bank újabb „mennyiségi lazítást” – magyarul: pénznyomtatást – jelentett be, de ez már másik kalandfilm.) 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér