Magához tért a forint, és 357,5-es euróig büszkélkedett

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Délután a Magyar Nemzeti Bank 95 bázispontos kamatemelést jelentett be, ami ébresztőt fújt a padlón nagyon rossz állapotban, saját hányásában fetrengő nemzeti fizetőeszköznek. A forint számára további szalmiákszeszként jöhetett szóba a kedvező európai környezet, a tegnapi gazdaságvédelmi bejelentések keltette óvatos optimizmus, erre küldte rá Matolcsy György a kamatemelést, mindennek eredménye lett az impresszív feltámadást, amilyet azóta nem láttunk, hogy Leonardo DiCapriót hátba veregette egy grizzly.

A forint délután kettőre egészen a 357,5-es euroárfolyamig büszkélkedett.

(Közben a Nemzeti Bank újabb „mennyiségi lazítást” – magyarul: pénznyomtatást – jelentett be, de ez már másik kalandfilm.) 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!