Magához tért a forint, és 357,5-es euróig büszkélkedett

Délután a Magyar Nemzeti Bank 95 bázispontos kamatemelést jelentett be, ami ébresztőt fújt a padlón nagyon rossz állapotban, saját hányásában fetrengő nemzeti fizetőeszköznek. A forint számára további szalmiákszeszként jöhetett szóba a kedvező európai környezet, a tegnapi gazdaságvédelmi bejelentések keltette óvatos optimizmus, erre küldte rá Matolcsy György a kamatemelést, mindennek eredménye lett az impresszív feltámadást, amilyet azóta nem láttunk, hogy Leonardo DiCapriót hátba veregette egy grizzly.

A forint délután kettőre egészen a 357,5-es euroárfolyamig büszkélkedett.

(Közben a Nemzeti Bank újabb „mennyiségi lazítást” – magyarul: pénznyomtatást – jelentett be, de ez már másik kalandfilm.) 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.