Nem engedték sört és chipset venni 9 és 12 között, ütlegelni kezdett egy nyugdíjast, majd az eladóra támadt a 30 éves férfi

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Gyorsított eljárásban 90 nap elzárásra ítéltek egy férfit, miután ütlegelni kezdett egy vendéget és egy eladót egy újpesti kisboltban.

A vásárlási korlátozások bejelentésének másnapján, március 29-én délelőtt 10.30 perckor járunk a IV. kerület egyik üzletében. A 30 éves férfi belépett a helyiségbe és sör és chipset akart vásárolni, de az eladó hölgy közölte vele, hogy ezt a friss kormányrendelet értelmében csak 9 előtt, vagy 12 után teheti meg. A férfi szitkozódott, amikor az eladó nem akarta elfogadni a pénzt.

Időközben egy nyugdíjas korú férfi lépett a boltba, és meghallotta, hogy nézeteltérés adódott, majd kérdőre vonta a férfit, aki erre háromszor tenyérrel arcon ütötte, miközben több terméket a földre sodort a polcokról. 

Az eladó hölgy az idős férfi segítségére sietett, és a támadó őt is arcon ütötte, amitől egy polcnak esett.  

„A magáról megfeledkező férfit a többi vásárló fogta le és vitte ki az üzletből. A kerületi bíróság a büntetett előéletű vádlottat – távmeghallgatás útján - 90 nap elzárásra ítélte.  Az ítélet jogerős és végrehajtható” - zárult a Fővárosi Főügyészség közleménye. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér