Nem engedték sört és chipset venni 9 és 12 között, ütlegelni kezdett egy nyugdíjast, majd az eladóra támadt a 30 éves férfi

bűnügy
2020 április 07., 11:35

Gyorsított eljárásban 90 nap elzárásra ítéltek egy férfit, miután ütlegelni kezdett egy vendéget és egy eladót egy újpesti kisboltban.

A vásárlási korlátozások bejelentésének másnapján, március 29-én délelőtt 10.30 perckor járunk a IV. kerület egyik üzletében. A 30 éves férfi belépett a helyiségbe és sör és chipset akart vásárolni, de az eladó hölgy közölte vele, hogy ezt a friss kormányrendelet értelmében csak 9 előtt, vagy 12 után teheti meg. A férfi szitkozódott, amikor az eladó nem akarta elfogadni a pénzt.

Időközben egy nyugdíjas korú férfi lépett a boltba, és meghallotta, hogy nézeteltérés adódott, majd kérdőre vonta a férfit, aki erre háromszor tenyérrel arcon ütötte, miközben több terméket a földre sodort a polcokról. 

Az eladó hölgy az idős férfi segítségére sietett, és a támadó őt is arcon ütötte, amitől egy polcnak esett.  

„A magáról megfeledkező férfit a többi vásárló fogta le és vitte ki az üzletből. A kerületi bíróság a büntetett előéletű vádlottat – távmeghallgatás útján - 90 nap elzárásra ítélte.  Az ítélet jogerős és végrehajtható” - zárult a Fővárosi Főügyészség közleménye.