Szájmaszk-bűnözés: tízmilliókat csaltak ki orvosoktól, gyógyszertáraktól

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Országos Rendőr-főkapitányság hivatalos honlapján adott hírt a koronavírus járvány eddigi legnagyobb volumenű csalásáról.

Egy 33 éves budapesti férfi és egy 32 éves budapesti nő több tízmillió forinttal károsított meg háziorvosoka, gyógyszertárakat, magánszemélyeket. 

A csalók az interneten kínálták a védőeszközöket, előre kértek átutalást, de nem szállítottak. Elsősorban szájmaszkokat hirdettek. 

Legalább húsz károsultja van a bűncselekménynek, de a hatóságok szerint ennél is többen lehettek, akiket átvertek a csalók.

Kecskeméten, Somogy-, Veszprém-, és Heves megyében is jelentkeztek károsultak. Végül a szigetvári rendőrkapitányság lépett akcióba; a Baranya megyei rendőrök vették őrizetbe az elkövetőket.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér