Teljesen egészséges középkorú áldozata is van a koronavírus-járványnak Horvátországban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy újabb, korábban egészséges középkorú ember halt bele az új koronavírus-fertőzés szövődményeibe Horvátországban - írja az MTI. A vírussal eddig 1281 ember fertőződött meg igazoltan az országban, és 18 halálos áldozata van a járványnak.

Kedden két beteg hunyt el: egyikük nagyon idős, 92 éves, másikuk viszont mindössze 46 éves volt, és a fertőzése előtt teljesen egészséges. Hétfőn szintén egy korábban egészséges középkorú férfi halt bele a Covid-19 szövődményeibe.

Jelenleg 35 fertőzött beteg állapota olyan súlyos, hogy lélegeztetőgépre van szükségük.

A szomszédos Szlovéniában a keddi hivatalos közlés szerint egy nap alatt 38-cal, 1059-re emelkedett a koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma, és eddig 30 beteg halt meg a járvány következtében. Hétfő óta nem volt haláleset az országban. A diagnosztizált betegek közül 30-at ápolnak intenzív osztályon. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér