Tisztifőorvos: Budapest góccá válhat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„Budapest góccá válhat, ha nem tartják be a korlátozásokat” 

- hívta fel a figyelmet az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján az MTI jelentése szerint.

Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 7-én.Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Müller Cecília szerint a koronavírus-fertőzöttek számának növekedésével egyre nagyobb veszélyben van mindenki, egyre nagyobb az esély, hogy bárki megfertőződjön. 

A tisztifőorvos gyászos napnak nevezte az elmúlt napot: ugyanis 9-en haltak meg, így már 47 embert tartanak számon, akik a koronavírussal összefüggésben haltak meg. Emellett 817-re emelkedett a fertőzöttek száma.

A tisztifőorvos felhívta rá a figyelmet, hogy a fertőzöttek több mint 40 százaléka budapesti, és az agglomerációval együtt számolva a fertőzöttek több mint 60 százaléka ebben a térségben van. 

Budapesten 345 regisztrált fertőzött van, Pest megyében további 153. Valóban nagy területi különbségek vannak, ugyanis a következő legfertőzöttebb megye Fejér megye, 39 beteggel. 

Müller Cecília elmondta továbbá, hogy az egyik elhunyt egy idősotthon lakója. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér