Tisztifőorvos: Budapest góccá válhat

egészsé
2020 április 07., 10:49

„Budapest góccá válhat, ha nem tartják be a korlátozásokat” 

- hívta fel a figyelmet az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján az MTI jelentése szerint.

Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 7-én.
photo_camera Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 7-én. Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Müller Cecília szerint a koronavírus-fertőzöttek számának növekedésével egyre nagyobb veszélyben van mindenki, egyre nagyobb az esély, hogy bárki megfertőződjön. 

A tisztifőorvos gyászos napnak nevezte az elmúlt napot: ugyanis 9-en haltak meg, így már 47 embert tartanak számon, akik a koronavírussal összefüggésben haltak meg. Emellett 817-re emelkedett a fertőzöttek száma.

A tisztifőorvos felhívta rá a figyelmet, hogy a fertőzöttek több mint 40 százaléka budapesti, és az agglomerációval együtt számolva a fertőzöttek több mint 60 százaléka ebben a térségben van. 

Budapesten 345 regisztrált fertőzött van, Pest megyében további 153. Valóban nagy területi különbségek vannak, ugyanis a következő legfertőzöttebb megye Fejér megye, 39 beteggel. 

Müller Cecília elmondta továbbá, hogy az egyik elhunyt egy idősotthon lakója.