Tíz temesvári újszülöttnél mutatták ki a koronavírust

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Még a múlt héten vettek mintát a temesvári kórház szülészetén újszülöttektől és édesanyjuktól, az eredményt hétfőre lett meg:

tíz csecsemőnél mutatták ki az új koronavírust úgy, hogy egyikük édesanyja sem bizonyult fertőzöttnek. 

A Maszol beszámolója szerint a helyzet miatt az azóta leváltott Temes megyei tisztifőorvos és a kórház igazgatója egymást okolta. Nelu Tataru egészségügyi miniszter szerint

egy héttel ezelőtt derült ki, hogy a szülészet személyzetéből vannak, akik megfertőződtek. Ezt követően vettek mintát a teljes személyzetétől, valamennyi kismamától és csecsemőtől.

A Digi24 hírtelevízió szerint a temesvári kórház 13 dolgozójánál, és 12 betegénél mutatták ki az új koronavírust. A csatorna szerint a fertőzés egy nővér útján került a szülészetre, akinek férje mentősként dolgozik.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér