Jack Dorsey egymilliárd dollárt ajánlott fel a koronavírus elleni küzdelemre

külföld
2020 április 08., 04:08

Egymilliárd dollárt (mintegy 330 milliárd forintot) adományoz a koronavírus-járvány elleni harcra a Twitter alapítója és elnök-vezérigazgatója. Ezt Jack Dorsey saját maga jelentette be kedden, éppen a Twitteren.

photo_camera Fotó: JIM WATSON/AFP

Az amerikai Forbes magazin szerint eddig ez a legnagyobb összegű felajánlás, amelyet egyetlen magánszemély tett a betegség leküzdésére. Ez Dorsey vagyonának mintegy 28 százaléka, a Square pénzügyi appban lévő részesedését fogja erre a célra fordítani. 

link Forrás

Dorsey kiemelte, hogy a járvány elmúltával az összegből segítené az egyetemes alapjövedelem biztosítását, a nők egészségi állapotát akarja javítani, valamint oktatási célkitűzéseket kíván támogatni.

"Miért alapjövedelem, lányok egészsége és oktatás? Mert szerintem ez a legjobb hosszú távú megoldás a világ létező problémáira" - írta a közösségi platform vezetője.

Dorsey közölte azt is, hogy az átláthatóság érdekében valamennyi adományt egy nyilvános Google-oldalon lehet követni. A honlap listájából kiderül, hogy az új típusú koronavírus elleni küzdelemre eddig Laurene Powell Jobs (az Apple informatikai cég alapítójának, Steve Jobsnak az özvegye) és Leonardo DiCaprio színész tett nagy összegű felajánlást. (MTI, BBC)