Karácsony azt kérte, hogy tartsák fenn a kijárási korlátozást még egy hónapig

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"A kormány minden ellenkező híresztelés ellenére partnerként tekint az önkormányzatokra," kezdte a főpolgármesterrel és a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökével tartott közös sajtótájékoztatót Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azért hívta meg Karácsony Gergelyt, és Szita Károlyt a szerdai kormányülésre, mert a jelenleg érvényben lévő kijárási korlátozások szombaton lejárnak. Gulyás szerint kiemelten fontos az együttműködés, 

"mert a mostani helyzet nem hetekig, hanem hónapokig tarthat még."

A főváros eddig is sokat tett a védekezésért, és kész együttműködni a kormányzattal, tette hozzá Karácsony. Bár máshogyan értelmezik a kabinettel, hogy hogyan jutnak el hozzá az információk Budapest vezetéséhez, de nagy előrelépés, hogy meghívták a kormányülésre. Karácsony úgy látja, és ezt kérte a kabinettől, hogy 

a jelenleg érvényes korlátozó intézkedéseket még egy hónapig fenn kell tartani.

Hozzátette: a döntést a kormány hozza majd meg, "a főváros mindent megtesz, hogy azt majd végrehajtsák." A főpolgármester azt kérte a kormánytól, hogy a gazdasági és társadalmi válságkezelés érdekében működjön együtt az önkormányzati szövetségekkel. A válasz pozitív volt, mondta, egy hónapos felkészülést kaptak a tervek kidolgozására. 

Nem lenne ördögtől való a most érvényben levő szabályok szigorítása sem,

vélekedett Szita Károly. Több polgármester is jelezte, hogy megjött a jó idő, lazult a fegyelem. A kijárási korlátozáson túl Karácsonyhoz hasonlóan ő is segítséget kért a kormánytól, hiszen a városok a 2020-as költségvetések elkészítésénél nem erre a helyzetre készültek. Hozzátette: minden megyei jogú városnak át kell alakítania büdzsét, hogy forrást tudjanak biztosítani a gazdaság újraindítására. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér