Kirúgták a hágai bolgár konzult, mert „koronavírusdíjat” szedett

Elbocsátották a hágai bolgár konzult, mert jogellenesen „koronavírusdíjat” szedett be a konzulátusra látogatóktól – közölte a bolgár külügyminisztérium.

A diplomata az új típusú koronavírus-járványt kihasználva követelte az általa kitalált fejenkénti belépődíjat: külföldiektől 10 eurót (3600 forint), bolgároktól ennek a felét.

A bolgár külügyminisztérium közölte: ez a gyakorlat teljesen összeegyeztethetetlen a bolgár diplomáciai szolgálattal. A volt konzul ellen fegyelmi eljárást indítanak. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.