Kirúgták a hágai bolgár konzult, mert „koronavírusdíjat” szedett

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Elbocsátották a hágai bolgár konzult, mert jogellenesen „koronavírusdíjat” szedett be a konzulátusra látogatóktól – közölte a bolgár külügyminisztérium.

A diplomata az új típusú koronavírus-járványt kihasználva követelte az általa kitalált fejenkénti belépődíjat: külföldiektől 10 eurót (3600 forint), bolgároktól ennek a felét.

A bolgár külügyminisztérium közölte: ez a gyakorlat teljesen összeegyeztethetetlen a bolgár diplomáciai szolgálattal. A volt konzul ellen fegyelmi eljárást indítanak. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!