A Momentum arra kéri Baranyit, hogy határozottan lépjen fel az atlétikai stadion építésének leállításáért

POLITIKA
2020 április 09., 11:32

A Momentum nyílt levelet intézett Ferencváros polgármesteréhez, Baranyi Krisztinához, hogy lépjen fel annak érdekében, hogy állítsák le az Atlétikai stadion projektet a járvány és gazdasági válság miatt, írják a Facebook-oldalukon.

Bár a 2019. november 25-én a képviselő-testület egyhangúan támogatta a 2023-as atlétikai világbajnokságra épülő stadiont, most úgy érzik a Momentumos képviselők, hogy ezt a 170 milliárd forintos luxusberuházást nem engedheti meg magának az ország.

A képviselők szerint a kialakult helyzetben számos dolgot kell újragondolnia az önkormányzatnak, mert a kormány eddig bejelentett intézkedései több száz millió forintot vesznek el a kerület költségvetéséből. Szerintük a stadion pénzét arra kellene fordítani, hogy segítség az egészségügyet és azokat a családokat, akik a gazdasági válság és a járvány hatására munkanélkülivé válnak.

„Fentiek alapján kérjük a Polgármester Asszonyt, hogy a ferencvárosi és a magyar állampolgárok, a magyar egészségügy helyzetének javítása, valamint a magyar gazdasági teljes összeomlásának megelőzése érdekében határozottan lépjen fel az „Atlétikai stadion – projekt” leállításáért, és javasoljuk, hogy az erre szánt összeget Magyarország Kormánya a világjárvány és a gazdasági, valamint egészségügyi válság enyhítésére fordítsák” - írják.