A Momentum arra kéri Baranyit, hogy határozottan lépjen fel az atlétikai stadion építésének leállításáért

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Momentum nyílt levelet intézett Ferencváros polgármesteréhez, Baranyi Krisztinához, hogy lépjen fel annak érdekében, hogy állítsák le az Atlétikai stadion projektet a járvány és gazdasági válság miatt, írják a Facebook-oldalukon.  

Bár a 2019. november 25-én a képviselő-testület egyhangúan támogatta a 2023-as atlétikai világbajnokságra épülő stadiont, most úgy érzik a Momentumos képviselők, hogy ezt a 170 milliárd forintos luxusberuházást nem engedheti meg magának az ország.

A képviselők szerint a kialakult helyzetben számos dolgot kell újragondolnia az önkormányzatnak, mert a kormány eddig bejelentett intézkedései több száz millió forintot vesznek el a kerület költségvetéséből. Szerintük a stadion pénzét arra kellene fordítani, hogy segítség az egészségügyet és azokat a családokat, akik a gazdasági válság és a járvány hatására munkanélkülivé válnak.

„Fentiek alapján kérjük a Polgármester Asszonyt, hogy a ferencvárosi és a magyar állampolgárok, a magyar egészségügy helyzetének javítása, valamint a magyar gazdasági teljes összeomlásának megelőzése érdekében határozottan lépjen fel az „Atlétikai stadion – projekt” leállításáért, és javasoljuk, hogy az erre szánt összeget Magyarország Kormánya a világjárvány és a gazdasági, valamint egészségügyi válság enyhítésére fordítsák” - írják.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér